Alle actuele berichten van de gemeente Hardenberg zijn hier te vinden: [link]

Nieuws 

Hieronder vindt u een overzicht van nieuwsberichten en andere opvallende berichten met betrekking tot de gemeentepolitiek in Hardenberg. Heeft u zelf berichten om te delen, stuur dan een bericht naar info@politiekhardenberg.nl

Mei 2022

Bron en link naar origineel bericht

Titel

Bericht

Hardenberg staat er financieel goed voor en is klaar voor de toekomst

Elk jaar maakt de gemeente in het voorjaar de financiële balans op in het jaarverslag. Het college van B&W biedt het jaarverslag nu aan de gemeenteraad aan.

De gemeenteraad bespreekt het jaarverslag in de oriënterende ronde van 7 juni en in de raadsvergadering van in 21 juni.

Hardenberg wil nóg minder tegenwind voor kleine turbines bij boeren

De Hardenbergse politiek staat achter het verruimen van de regels voor kleinere windmolens bij boerenbedrijven. Nu mogen molens nog een ashoogte hebben van 15 meter en moeten ze binnen het bouwblok staan.

Fractievoorzitter CDA Hardenberg treedt voorlopig terug na ‘doelbewust’ uitlekken van interne memo

De CDA-fractie in Hardenberg stelt een onderzoek in naar het lekken van een interne memo. In die memo uit fractievoorzitter Piet-Cees van der Wel zijn twijfels over de bestuurlijke ervaring van toenmalig wethouderskandidaat Linda Verschuur (OpKoers.nu). De fractievoorzitter legt gedurende het onderzoek zijn taken neer.

Bron: Column op Hardenberg Centraal hbrg.nl. Link:

https://hbrg.nl/vraagtekens-bij-kwaliteit-van-opkoers/

Vraagtekens bij kwaliteit van OpKoers

Pas geleden is Titus Brandsma door de paus heilig verklaard, de Friese pater die meer dan 75 jaar geleden is gestorven in concentratiekamp Dachau. Waarschijnlijk kun je geen levende personen heilig verklaren,...

Raad en college weer compleet

De gemeente Hardenberg heeft een nieuw college en een nieuwe gemeenteraad. Dinsdagavond zijn tijdens de raadsvergadering 4 nieuwe wethouders en drie nieuwe raadsleden benoemd en geïnstalleerd. 

CDA onderzoekt lekken vertrouwelijk memo

Fractievoorzitter Piet Cees van der Wel van het CDA Hardenberg heeft zichzelf tijdelijk op non-actief gesteld.

CDA Hardenberg start extern onderzoek naar uitlekken vertrouwelijk memo: brede steun voor wethouders

Het CDA Hardenberg laat een extern onderzoeksbureau onderzoeken hoe een vertrouwelijk memo van Piet-Cees van der Wel gericht aan de christendemocratische fractie bij de Stentor terecht kon komen.

Werner ten Kate verlaat Hoogeveen en wordt wethouder in Hardenberg

Werner ten Kate gaat de Hoogeveense politiek verlaten. De wethouder van het huidige zakencollege maakt een transfer naar de gemeente Hardenberg in de provincie Overijssel, waar hij dezelfde functie zal bekleden.

Eigen bericht

Coalitie akkoord wordt op 24 mei besproken in de gemeenteraad

Titel van coalitieakkoord: Oog voor elkaar, blik op de toekomst. Op deze avond worden ook de nieuwe wethouders benoemd. Kijk voor de agenda van deze vergadering en om hem live te volgen op:

https://hardenberg.raadsinformatie.nl/live

COALITIEAKKOORD

Lees hier het volledige coalitieakkoord met daarin ook de portefeuilleverdeling van het college

Nieuw bestuur Hardenberg heeft tientallen miljoenen voor nieuwe plannen (maar geen plek voor zonneparken)

Zo’n 30 miljoen euro voor nieuwe plannen, die vooral vanuit de bevolking en ondernemers moeten komen. Het nieuwe bestuur van Hardenberg trekt in de komende collegeperiode flink de knip. Voor grootschalige zonneparken is ‘in principe’ geen ruimte, maar windenergie kan wél rekenen op steun.

CDA, ChristenUnie, OpKoers.nu en VVD in Hardenberg hebben een coalitieakkoord gesloten voor de periode 2022-2026. Ook zijn de portefeuilles voor de burgemeester en de wethouders verdeeld.


Bron: Column op Hardenberg Centraal hbrg.nl. Link:

https://hbrg.nl/judas-bij-het-cda/

Judas bij het CDA

Er zitten een rat in de CDA-fractie van de Hardenberger gemeenteraad. Of beter: een Judas. Het is tenslotte een christelijke partij. Zeggen ze, want het is niet altijd christelijk wat de leden van de partij doen.

OpKoers onaangenaam verrast door gelekt memo raadslid CDA Hardenberg: ‘Vreemde gewaarwording’

Fractievoorzitter Annie Kelder van OpKoers.nu is onaangenaam verrast door het gelekte memo van Piet-Cees van der Wel over de collegevorming in Hardenberg.

CDA-raadslid legt bom onder collegevorming Hardenberg: tegen kandidaat OpKoers.nu

Het Hardenbergse CDA-raadslid Piet-Cees van der Wel stemt niet in met de vorming van een college met Linda Verschuur, wethouderskandidaat voor lokale partij OpKoers.nu. Dat schrijft hij aan zijn fractiegenoten in een vertrouwelijke mail

eigen bericht, niet uit de media

Geen raadsvergadering of oriënterende ronde op 10 mei

Beide vergaderingen zijn vervallen