Alle actuele berichten van de gemeente Hardenberg zijn hier te vinden: [link]

Nieuws 

Hieronder vindt u een overzicht van nieuwsberichten en andere opvallende berichten met betrekking tot de gemeentepolitiek in Hardenberg. Heeft u zelf berichten om te delen, stuur dan een bericht naar info@politiekhardenberg.nl

April 2022

Link naar origineel bericht

Titel

Bericht

20-04-2022 Linda Verschuur kandidaat-wethouder voor OpKoers.nu Hardenberg: vertrouwen in stabiel college

OpKoers.nu draagt Linda Verschuur-Otter voor als kandidaat-wethouder in de gemeente Hardenberg. De andere drie kandidaat-wethouders waren al eerder naar voren geschoven.

20-04-2022 Linda Verschuur kandidaat wethouder namens OpKoers.nu

Linda Verschuur kandidaat

wethouder namens OpKoers.nu

Bron: Column op Hardenberg Centraal hbrg.nl. Link:

https://hbrg.nl/vreemd-advies/

20-04-2022 Vreemd advies

Informateur Theo Rietkerk (ook CDA) adviseert na gesprekken met de vier grootste partijen in de gemeenteraad van Hardenberg dat een coalitie van vier partijen die elk een wethouder leveren zijn voorkeur verdient.

Bron: Gemeente Hardenberg.

https://www.hardenberg.nl/actueel/bericht/artikel/advies-cda-opkoersnu-christenunie-en-vvd-gaan-coalitie-vormen-in-hardenberg

20-04-2022

Advies: CDA, OpKoers.nu, ChristenUnie en VVD gaan coalitie vormen in Hardenberg

Na de verkennende gesprekken met 4 partijen komt informateur Theo Rietkerk met zijn advies over het vervolg. Volgens hem zijn er voldoende inhoudelijke overeenkomsten om de onderhandelingsfase in te gaan met CDA, OpKoers.nu, ChristenUnie en VVD.

eigen bericht, niet uit de media

12-04-2022 Eerste vergadering van de nieuwe gemeenteraad

De vergadering was inhoudelijk weinig boeiend. Opvallend was het afscheid van wethouder Nico Lansink-Rotgerink (OpKoers.nu) waarbij Romano Boshove (GroenLinks) namens meerdere partijen een aantal kritische woorden sprak. Deze vergadering is terug te kijken via [deze link]. Het gaat om agendapunt 9

05-04-2022 Hardenberg verkent mogelijkheden coalitie met maximaal 4 partijen

Na de eerste verkennende gesprekken met alle partijen en het duidingsdebat komt informateur Theo Rietkerk met zijn eerste advies over het vormen van een coalitie. Hij adviseert om in eerste instantie uit te gaan van een coalitie met maximaal 4 partijen. Met in ieder geval het CDA en waarbij de andere coalitiepartijen minstens 3 raadszetels hebben. Dit betekent dat de vervolggesprekken op 8 april plaatsvinden met het CDA, OpKoers.nu, ChristenUnie en de VVD.

04-04-2022 Hardenbergs college moet niet weer een duiventil zijn: ‘Stabiel bestuur is belangrijk’

De nieuwe Hardenbergse raad wil een stabiel college, met wethouders die niet tussentijds afzwaaien en voldoende kwaliteit in portefeuille hebben. Daarvoor pleitten vanavond de zittende collegepartijen CDA en ChristenUnie, maar ook oppositiepartij VVD in het debat over de vertaling van de verkiezingsuitslag.

01-04-2022 Wethouder Nico Lansink Rotgerink stopt half april als wethouder

Wethouder Nico Lansink Rotgerink (OpKoers.nu) stopt als wethouder van de gemeente Hardenberg. Op 12 april is zijn laatste werkdag. “Ik kijk terug op een boeiend en interessant jaar als wethouder in de gemeente Hardenberg. De dossiers in mijn portefeuille voor deze bestuursperiode zijn afgerond. Daarmee is de koers voor de komende jaren uitgezet.”

29-03-2022 Partijtop hijst Schuurman terug op het schild in Hardenberg: wending in koningsdrama 50Plus

Gijs Schuurman wordt toch opnieuw geïnstalleerd als raadslid voor 50Plus in de gemeente Hardenberg. De partijtop hees de 72-jarige fractievoorzitter terug op het schild, nadat hij vorige week nog besloot om vanwege onenigheid met kandidaat-raadslid Wim Sekeris uit de fractie te stappen en een eigen partij te vormen.

24-03-2022 Gijs neemt net veroverde raadszetel mee naar Lokaal Hardenberg: koningsdrama 50Plus

Gijs Schuurman is vier jaren lang trouw raadslid voor 50Plus Hardenberg. In 2018 verovert hij twee zetels, vorige week pakt hij er een. Maar nu stopt hij plotseling met de ouderenpartij, neemt zijn zetel mee en richt een nieuwe partij op: Lokaal Hardenberg. Die opmerkelijke stap levert veel vragen op: is dit geen kiezersbedrog, zetelroof? En mag dat zomaar? Schuurman bevestigt zijn besluit maar geeft pas volgende week donderdag tekst en uitleg.

16-03-2022 CDA Hardenberg behoudt zetels, OpKoers.nu gelijk met ChristenUnie

Het CDA wist alle elf zetels te behouden, OpKoers.nu en ChristenUnie groeien allebei van zes naar zeven zetels.

Of de PvdA weer als vierde collegepartij kan aanhaken is de vraag.